понеділок, 12 березня 2018 р.

EUROPEAN PRIZES 2018


Переможці конкурсу проектів eTwinning EUROPEAN PRIZE 2018 навчаються у НВК «Ліцей – СЗШ № 10»

Якщо ви хочете щастя для дітей, то готуйте їх
                                         не для щастя, а для творчої діяльності.
К.Д.Ушинський
Проблема творчості учнів виступає пріоритетом не лише вітчизняної школи, це світова проблема. Вона настільки актуальна, що нині є проблемою століття. У сучасних умовах існує гостра потреба суспільства у навичках  адаптуватись до швидких соціально-економічних змін, тому формування у людини творчого ставлення до навколишнього світу і його пізнання, а разом із тим і пізнання себе у світі є дуже важливим. Одна з вищих потреб особистості, яка виявляється в реалізації власних творчих сил і здібностей, у постійному зростанні та збагаченні власних внутрішніх можливостей, у підвищенні своєї професійної діяльності, в орієнтації на загальнолюдські цінності.
Саме на цих засадах  ітвінери НВК «Ліцей-СЗШ № 10 беруть участь у багатьох міжнародних проектах програми eTwinning уже протягом чотирьох років та мають низку досягнень, а саме національні та європейськи відзнаки. За цей період виконано 25 проектів, знайдено нових партнерів серед великого розмаїття шкіл Європи, партнерів, співпраця з якими вже має свою певну історію та традиції. У повному складі ітвінери продовжують роботу в проектах навіть після закінчення навчального року, а саме у мовному таборі «Merry Box»
У чому полягають творчі здібності особистості? Як стати тією самою творчою особистістю? На ці та інші питання намагаються знайти відповідь допитливі ітвінери. Вони знаходяться в постійному пошуку ідей та шляхів їх реалізації, втілюють у життя найнеймовірніші з них та знаходять відповіді на найбезглуздіші запитання. Завдяки участі в проектах учні мають можливість не лише оволодівати англійською мовою, а й всебічно розвиватись. Усі разом складають план майбутнього проекту, вчасно та відповідально виконують завдання, навчаються застосовувати нові інформаційні технології , спілкуються з однолітками із європейських шкіл у відеоконференціях. А головне, мають бажання щось робити, учитись із задоволенням та бути партнерами у всьому!
Цьому не можна навчитись, не маючи прикладу, таким зразко  є вони один для одного: готові допомогти та підказати у будь-яку хвилину, ніколи не зупинятись на досягнутому.
Найбільшою радістю та гордістю для ітвінерів стала участь у конкурсі EUROPEAN PRIZE 2018, у якому брали участь більше 3500 європейських шкіл з 700 проектами у трьох вікових категоріях. Проект «TAKE CARE OF ME-TAKE CARE OF YOU» посів ІІ місце у категорії від 4 до 11 років!!! Разом із партнерами із Франції, Португалії, Польщі та Італії йшли разом до цієї події цілий рік. Усі учасники виконали величезний обсяг роботи та заслужено вибороли перемогу!
Вогники радості в очах, неймовірні емоції вирували в дружній команді ітвінерів, це радість від того, що їхня праця не була даремною, що вони варті уваги і мають неабиякі творчі здібності, отже, вони щасливі!
                                 
  Керівник проектів програми eTwinning у 
НВК «Ліцей-СЗШ № 10» 
Яна Цикункова

Немає коментарів:

Дописати коментар